Left Shop nog even verder
Besteloverzicht

Je mandje is leeg :(

Wat je ook vast leuk vindt
€595 €895
Alles voor de liefde...

Alles voor de liefde...

Waarom doen we het toch? Meedoen met die commerciële ellende? Is liefde zo niet ingewikkeld genoeg? En ok, wanneer je iets ontvangt is het leven fantastisch. Maar hoe vaak heb je niet vergeefs bij de brievenbus gelegen? Of erger, verwachtte je dat je een mooie bos bloemen van je vent zou krijgen, om de bewuste dag, om 8 uur maar half huilend naar bed gaat, omdat ie het vergeten is, omdat jouw geheime liefde echt gewoon 0 interesse heeft getoond, of omdat jouw vent het onzin vindt en dus voor het gemak heel de dag maar overslaat. Geen rozen, geen kaart, helemaal niets. En toch, toch blijft er die hoop. Die stille hoop, dat dit jaar anders is, dat, wat je altijd in romantische films ziet, jou dit jaar gaat overkomen. En dat is dus precies wat Valentijnsdag groot houdt, hoop!

Geschiedenislesje? 

Hoewel er nog veel onduidelijk is over de herkomst van deze romantische dag (ik zal je niet vervelen met een 3 kantjes tellende geschiedenisles, google maar gewoon 😉) is een ding wel bewezen, er worden al honderden jaren anonieme kaartjes en bloemetjes gestuurd naar onwetende ontvangers. De oudste Valentijnskaart ooit terug gevonden stamt uit ongeveer 1400 en is nog te vinden in het British Museum in Engeland. De insteek was duidelijk, je hebt een oogje op iemand, je durft het niet in zijn of haar gezicht te zeggen, dus je wacht op deze mooie dag en schrijft al jouw emoties op een kaart…. Hopende dat de ontvanger, ja wat eigenlijk? Jouw handschrift herkend? Visioenen krijgt, na het ontvangen van de kaart, van jouw gezicht? Gewoon voelt dat het jouw kaart is? Nee je hoopt dat het gevoel compleet wederzijds is en dat de ontvanger dus binnen 10 minuten na ontvangst bij je op de stoep staat.

En daar is het dus precies allemaal om begonnen, uiten van de liefde aan onbewuste ontvangers. Uiteraard is het inmiddels compleet uit de hand gelopen en een grote commerciële pleurisbende. Maar waarom geen gebruik maken van waar deze dag voor bedoeld is? Het kan echt zoveel moois brengen. Helaas is deze romantische trend behoorlijk achter aan het geraken. Volgens een enquête van vorig jaar heeft slechts 39% van de dames wel eens een kaart ontvangen van een geheime aanbidder. Jammer, zo jammer. Heren, mochten jullie dit lezen: WIJ VINDEN DIT LEUK, ECHT! Maar dames, wij zijn natuurlijk nu wel geëmancipeerd genoeg om het heft in eigen handen te nemen toch?

Doe het nou gewoon!

Dus stuur die kaart! Laat een briefje achter. Geen idee wat voor kaart je zou moeten sturen? Hou het luchtig! De meeste mannen schrikken zich het leplazarus wanneer ze een over-romantische liefdes verklaring ontvangen. Dus hou het leuk, met wat humor kom je een heel eind. Gelukkig heeft Bi Happy de leukste, liefste en grappigste kaarten voor je op een rijtje gezet. Kijk hier voor alle Valentijnskaarten.

Extra verwennen?

Wil je er nog een cadeautje bij geven? Het hoeft niet groots en duur te zijn, he. Een lief knuffelbeertje, leuk spelletje, sieraad of boekje. Moet ik wel zeggen, dat beertjes misschien beter vervangen kunnen worden door een kluskaart of een schroevendraaier. Want, kijkend naar mijn vent, die beer belandt ergens in een hoek, verstoft of erger. Mannen missen dat gen over het algemeen compleet. En heb je nou een broer, vriend of ander single mans persoon in je omgeving, die echt totaal geen idee heeft hoe hij het aan moet pakken met de dames. Dan is dit boek het ultieme (Valentijns) geschenk. Zie, een man (of vrouw) met humor heeft de halve wereld!

Friends rule

Tegenwoordig wordt er ook steeds meer aandacht gegeven voor vriend(in)en en familie, op Valentijnsdag. En eerlijk, dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen! Want zeg zelf, zij waarderen het tenminste! Nee het is niet romantisch en nee niet hoe Valentijn ooit bedoeld was, maar het gaat om de liefde toch? Hier vind  je alle lieve kaarten, voor Valentijnsdag en alle dagen daarna.

Op zoek naar Valentijnsinspiratie?

Er staat heel veel leuks op de site, van de mooiste Valentijnskaarten, grappigste boeken en liefste cadeautjes, tot opkikker kaarten wanneer het toch niet helemaal gelopen is zoals je zou willen. Je vindt het hier.

Bianca Maas

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.