Left Shop nog even verder
Besteloverzicht

Je mandje is leeg :(

Wat je ook vast leuk vindt
€595 €895
In het zonnetje - Kaartstudio

In het zonnetje - Kaartstudio

Wat is er veel moois te koop en wat hebben we geweldige (vrouwelijke) kunstenaars en illustratoren in ons kleine kikkerlandje. Ik ben zo blij dat ik een groot deel van mijn favorieten in mijn collectie mocht opnemen. De komende maanden zal ik steeds een van mijn favoriete merken in de spotlight zetten. Hoe? Leuke interviews, nieuwe collecties en inpaksets, gave foto's en natuurlijk de allerleukste aanbiedingen

De eerste zonnestralen zijn voor Willianne van Kaartstudio

Vanaf de eerste keer dat haar cadeaupapier onder ogen kreeg was ik verliefd. Het waren de olifantjes met ballonnetjes. Ik had inmiddels al een behoorlijke collectie cadeaupapier opgebouwd, maar deze inpakvellen waren zo anders dan anders. Dat was het begin van een enorme Kaartstudio collectie. Natuurlijk werd dat meteen het eerste merk dat ik zou gaan verkopen in mijn webshop. Inmiddels verkoop ik niet alleen haar prachtige collecties, maar bleek ze ook nog eens een hele lieve vriendin. Meer weten over Willianne? Lees snel verder!

Hoe ben je begonnen met Kaartstudio?

"Als kind was ik altijd al verzot op tekenen en kaarten maken. Ik maakte mijn eigen kaarten, deed ze in een bak en tijdens verjaardagen ging ik rond met deze collectie en verkocht de kaarten aan familie. Van de opbrengst kocht ik dan weer nieuwe materialen. Dus het zat er altijd al in.

Hoe het ook echt zo gekomen is? Ik was art director bij een reclame bureau, maar wilde al een tijd wat anders. Uiteindelijk heb ik daar mijn baan opgezegd om mezelf de tijd te geven, om te ontdekken wat ik nou eigenlijk wilde gaan doen. Ik dacht destijds aan een eigen reclame bureau. Maar toen kwam de eerste lockdown. Ik had het idee dat het, in zo een crisis, onmogelijk zou zijn om ergens tussen te komen. Dus liet het idee voor een eigen reclame bureau even gaan.

Toen mijn zoon jarig was en, door corona, zijn verjaardag niet kon vieren, heb ik aan alle kinderen in zijn klas gevraagd een kaart te sturen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. De mat lag vol, zo fijn om te zien dat mijn zoon er zo blij van werd. Ik dacht: hier moet ik iets mee. Specifiek voor de lockdown ontwierp ik toen een kaartenset, met lieve teksten, speciaal voor oma’s, opa’s en mensen die nu geen bezoek mochten ontvangen. Ik gooide de set in een What’s app groep en deze werd al snel goed verkocht. Zo goed, dat ik besloot een webshop te starten. Ik begon te ontwerpen en opende een Insta account om mijn kaarten meer zichtbaarheid te geven. Inmiddels twee jaar verder, maar ik vind het nog steeds het leukste dat er is!"

Wat was de eerste illustratie die je op kaart zette?

"De eerste kaarten die ik ontwierp, hadden eigenlijk geen illustraties. Deze bestonden uit een achtergrond en een lieve tekst. De eerste echte illustratie die ik op een kaart zette, was het olifantje met ballonnen."

Hoe komt een ontwerp tot stand?

"Ik ontwerp in collecties en bedenk dus eerst een thema. De inspiratie voor de onderwerpen en thema’s komen overal vandaan, maar vooral veel uit de natuur, ik wandel graag. Daarbij volg ik de trends in de magazines en op Instagram, zodat ik weet wat er speelt. Zodra ik het thema bedacht heb, zit mijn hoofd meteen vol ideeën voor illustraties, kleuren en hoe alles er een beetje uit moet komen te zien. Ik ga dan op zoek naar foto’s voor een moodboard. Naar aanleiding van dat moodboard bedenk ik een kleurenpallet van ongeveer 10 kleuren.

Vervolgens teken ik de illustraties met pen, inkt en fineliner. Deze scan ik in en kleur ik daarna digitaal in, met kleuren uit of passend bij het kleurenpallet. Met deze digitale illustraties maak ik dan de patronen voor op het cadeaupapier, de kaarten en alle andere ontwerpen."

Wat vind je het leukst om te tekenen?

"Diertjes met een vachtje, dat is heerlijk speels om te creëren."

Welk product of welke serie is jouw favoriet?

"Dat is nog steeds de lente collectie van vorig jaar. Met de jonge diertjes in pastel kleurtjes. Wat deze collectie voor mij extra bijzonder maakt, is dat in dit geval de bloemen met de hand zijn ingeschilderd met acryl verf."

Welk product zou je liever snel vergeten?

"De postertjes van de bosdieren collectie. Er was destijds heel veel vraag naar. Maar eenmaal uitgebracht, werden ze amper verkocht. Dit was echt een inschattingsfout. Een andere collectie die ik snel wil vergeten, is de watercollectie. Ook hier werd om gevraagd, waardoor ik mij verplicht voelde om hier iets mee te doen. Maar eenmaal bezig, kwam ik erachter dat het niet lekker werkte en dat ik er niet uitkwam. Uiteindelijk liep ook maar een kaart uit de serie heel goed. De rest totaal niet."

Welk product zou je heel graag nog toevoegen aan collectie?

"Ik zou heel graag passende artikelen, als etuis en potloden met eigen ontwerp bedrukking, toevoegen aan de collectie."

Jouw stijl is heel herkenbaar, je kunt zien dat er handwerk achter zit. Teken of illustreer je wel eens in een totaal andere stijl? Lijkt het je leuk om eens heel abstract te gaan bijvoorbeeld?

"Jazeker wel! Ik ben stiekem zelfs al bezig met een heel ander soort collectie. Maar het is nog in begin stadium en het is nog niet zeker hoe en wat het gaat worden."

Wanneer wist je; ik heb iets moois in handen? Dit gaat werken?

"Op het moment dat ik de eerste diertjes set uitbracht. Toen dacht ik meteen:  dit gaan mensen echt leuk vinden. Dit gaat lopen! En dat was ook zo."

Wat is jouw droom  voor de komende jaren? Jouw grootste, professionele wens of goal?

"Meer bekendheid en grotere oplage voor de paperbooks. Deze vind ik heel gaaf om te maken, maar zijn ook heel arbeidsintensief. Ik zou het mooi vinden, wanneer dit echt iets groots zou worden. Daarbij zou ik graag op meer grote beurzen staan,  waar ik mijn producten op een mooie manier neer kan zetten."

Ik maak van iedere Kaartstudio collectie één of meerdere inpaksets, waar ik gebruik maak van jouw collectie(s) aangevuld met passende artikelen van andere merken. Zit er wel eens iets tussen waarvan je denkt: Wat raar of lelijk?

"Nee helemaal niet! Ik vind het juist super leuk om te zien wat je ermee doet. Jij hebt echt gevoel voor kleur en combineren en komt met combi’s die anderen niet snel zouden bedenken. Dit zet andere mensen ook weer aan het denken, van: oh, dat kan ook! Je kunt zien dat de sets met zoveel zorgvuldigheid zijn samengesteld en jij kijkt zo anders naar de collecties, dat je mij ook weer op ideeën brengt."

Ook zo onder de indruk van Willianne en haar fantastische creaties? 

Goed nieuws! Je ontvangt tot en met 16 oktober maar liefst 15% korting op de gehele Kaartstudio collectie, hiervoor hoef je niets te doen, de korting wordt automatisch verrekend. Bij bestellingen boven de €15 ontvang je ook nog eens unieke Kaartstudio items, welke niet los te koop zijn. Ook hiervoor hoef je niets extra's te doen, hoe meer je besteld hoe leuker de extraatjes. Veel plezier met shoppen!!

Liefs, 

Bianca

 

 

Bianca Maas

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.