Left Shop nog even verder
Besteloverzicht

Je mandje is leeg :(

Wat je ook vast leuk vindt
€595 €895
Goede voornemens, toch?

Goede voornemens, toch?

Waarom???

Waarom doen we dat toch? Die goede voornemens? Als je iets wilt of juist niet wilt, waarom pakken we dat dan niet meteen aan. En met meteen bedoel ik, vandaag of morgen, in plaats van 1 januari 2026. Want het leven is toch veel te kort om die weken te verspillen?

Babylonië

Ongeveer 4000 jaar geleden beloofden de Babyloniërs, aan het begin van een nieuw jaar, aan hun Goden dat ze geleende spullen terug zouden brengen. Mooie gedachte wel, maar dan vraag ik me wel af hoe dat dan gaat als je op 2 januari iets uitleent. Moet je dan een jaar wachten? Afijn, zo is het dus allemaal begonnen. Alleen, dat was 4000 jaar geleden….. en mensen hebben het geduld niet meer om een jaar op hun spullen te wachten.

Fast forward

Effe door dus! Naar nu. Want wat zijn we nog fanatiek met z’n allen, wanneer het gaat om die goede voornemens. Bij weinig mensen komt: “Hamer terugbrengen naar Kees” nog voor op hun goede voornemenslijstje. Maar diëten, sporten, sparen en self care des te meer. En dat dan allemaal pas vanaf 1 januari. Stop daar nou mee!

Stom idee

Ok, ik snap het, december is niet de maand om op een streng dieet te gaan. De verleiding knalt je om de oren en zie maar eens van die pepernoten en kerstkransjes af te blijven. Maar wat als je je doel iets bijstelt. Ga niet op streng dieet, maar let gewoon iets beter op je voeding. Daar kun je, ook in december, een heel eind mee komen. Sporten? Nee, niemand begint in december bij de sportschool. Maar maak een lekkere wandeling, alle beetjes helpen toch? Zo zou het ook kunnen…..

The truth

Maar de waarheid is, we hebben het nodig. We zien het als een stok achter de deur. Als een houvast. We mogen nu nog heel even alles doen waar we zin in hebben, even volop genieten en dan BOEM, over met die pret. En over is je leven. Want met zoveel van die voornemens tegelijk is er daarna nog weinig ruimte voor echt genieten. Een nieuw jaar voelt als een nieuw begin, als nieuwe kansen, als een nieuw leven zelfs. Ik heb geen psychologie gestudeerd, maar ik snap het. En het ergste, ik doe er aan mee!  

Ja ik ook

Ik ook vrat mezelf helemaal het schompes vanaf half november, want tja, in januari is het over. Ik schoof alles wat ook maar leek op een kutklus voor me uit, want ook dat zou ik in januari wel weer aanpakken. En iets van een planning? Ja hoor, in januari start mijn nieuwe agenda weer. Voordeel? Heb een relaxte december maand gehad…. En ja, de pepernoten verslaving was on! Nadeel? Ben nog 3kg aangekomen, mijn huis is een pleurisbende en de planning een grote chaos. Ga ik dit anders doen in 2022?..... waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk vreet ik me volgend jaar november weer een tonnetje rond en is ook volgend jaar december mijn huis nog steeds een pleuriszooi.

Heb ik er dan niets van geleerd?

Ja zeker wel, ik heb geleerd dat planning key is. Dat ik, met al mijn gestress en die gezellige paniekaanvallen, het echt nodig heb om structuur in mijn leven te vinden. Om vooruit te denken, vooruit te plannen. Alles op te schrijven, lijstjes te maken. En dat is dus precies het enige goede voornemen dat ik heb én dat ik van plan ben te laten slagen. Deze chaoot gaat orde scheppen! Ik verheug me hier zo op. Ik ga het niet alleen doen, ik heb, jawel, professionele hulp. Alles om voor eens en altijd af te rekenen met dat gestress, de chaoot en mijn leven, bedrijf, agenda én bankrekening op de rit te krijgen.

Jij ook?

Doe je met me mee? Ik zal de komende weken mijn hoogtepunten (en dieptepunten) delen. Waar loop ik tegenaan, wat vind ik leuk, wat vind ik echt kut. En om alles helemaal op rolletjes te laten lopen is noteren en lijstjes maken natuurlijk essentieel. En die notities en lijstjes kun je uiteraard het leukst bijhouden op een van de vele notebooks, notepads en blokjes die in de shop staan. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!

Waar te beginnen

Nou bij het begin! Ik begin met opruimen. Iedere ruimte wordt de komende weken uitgezocht, uitgemest en onder handen genomen. Omdat ik al zo in tijdsnood zit heb ik sinds kort een hulp in de huishouding. Na die serieuze opruimaanvallen vraag ik mijn lieve hulp om het helemaal smetvrij te maken. Heerlijk! Heb jij geen hulp en heb je geen idee waar je het moet zoeken? Deze huishoudkalender biedt uitkomst. Schoonmaken wordt zo in ieder geval een stuk overzichtelijker en  een vrolijkere klus. Ook ideaal als cadeau(hint).

Kleine dingetjes

Ook die kleine taakjes komen uiteraard op een lijstje. Wat dacht je van de verjaardagskalender invullen? Half uurtje werk, maar heel veel jaar plezier van. En  scheelt een hoop ongemakkelijke situaties en ruzies als je weer eens een verjaardag vergeet. De verjaardagskalendercollectie (lekker galgjewoord wel) zal de komende maanden uitgebreid worden. Maar de allerleukste staat nu al online! Je moet hem alleen wel durven op te hangen 😉

En dan?

Als het huis, de planning, de kalenders en al mijn lijstjes op orde zijn….. dan is het een kwestie van volhouden toch? Lukt dat niet? Dan heb ik  in ieder geval vast een mooi voornemen voor 1 januari 2023!

Gelukkig nieuwjaar!

 

Bianca Maas

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.