Left Shop nog even verder
Besteloverzicht

Je mandje is leeg :(

Wat je ook vast leuk vindt
€595 €895
Merry(ish) Christmas

Merry(ish) Christmas

Genieten met een grote G

Genieten dit, he? De lichtjes, decoraties, cadeautjes onder de boom, nog een paar cadeautjes, de kerstfilms, lekker eten én voor de zekerheid nog een paar cadeautjes. Onze kerstboom stond dit jaar al vroeg, ja ik durf het te zeggen: al ver voor Sinterklaas het land uit was. Het staat gewoon zo gezellig en hoe langer ik ervan kan genieten hoe beter. Daarbij had ik de boom nodig als achtergrond voor onze traditionele kerstkaart foto, dus ik had een excuus.

Lijstjes

Ik heb echt verder niets met winter, met kou of met sneeuw. Maar ik heb dus wel alles met kerst en kersterige zaken. En mijn favoriete kersterige zaken heb ik, met veel liefde, voor jou, verwerkt in lijstjes: Bianca’s Christmas Top 3’s. We beginnen met mijn favoriete bezigheid rond de feestdagen: Kerstfilms!

Top 3 - Kerst Films

3. The Nutcracker and the Four Realms; Alsof je deze prachtige fantasie ingezogen wordt. Zo mooi gemaakt, echt een lust voor het oog.

2. Jingle Jangle: A Christmas Journey; Heerlijke muziek, een prachtig verhaal én geweldige acteurs. Love it!

1. Love Actually; Ok, geen lust voor het oog (tenzij iemand nog op Hugh Grand valt), maar nog altijd mijn allerfavorietste kerstfilm ever. Inmiddels al 50x gezien, maar dat mag de pret niet dempen. Ik word er zo ongelooflijk blij van. 

En omdat we toch heel veel extra tijd hebben tijdens deze gezellige lockdown, hier nog een paar bonus tips. The Holiday/  The Family Stone/  A Christmas Carol / Four Christmases/  The Polar Express Santa Clause/  A boy called Christmas. Stuk voor stuk heerlijke klassiekers en ook prima te doen in juni als je het mij vraagt.

 

Voer

Op naar mijn volgende favoriete bezigheid:

Top 3 - Kerst Eten

3. Eten

2. Eten

1. Eten

Ik ben niet heel kieskeurig en heb ook geen standaard must-have als het gaat om kerst eten….. als ik er maar veel van heb. Liefst de hele dag. Oh en ik doe er zelf het liefst zo weinig mogelijk moeite voor. Ik vind koken best ok hoor en gaat me ook prima af. Maar ik vind het zo zonde van mijn kerstdagen om daar twee dagen om te stressen en vervolgens nog een dag bezig te zijn om alles weer schoon te krijgen. Die tijd spendeer ik liever met Hugh Grant op de bank.  Wel heb ik graag wat afwisseling, dus heel veel kleinere dingetjes om te proeven en te snoepen, yummmm !!! Alles van kaasjes (hoe blauwer hoe beter) tot kerstdesserts. Bring it to mama!

Eropuit

Nou is een lockdown niet echt dé tijd om veel leuke nieuwe plekken te ontdekken. Dus mijn top 3 is nu wellicht nu niet helemaal realistisch. Maar hé, we moeten iets hebben om naar uit te kijken. Dus hier mijn kerstige uitjes top 3:

Top 3 - Kerstige Uitjes

3. Winter festivals, schaatsbanen, kerstmarkten. Hoe meer over the top hoe beter. En nee, je krijgt mij geen schaatsbaan op, ik haat schaatsen en kou. Maar wat staat het gezellig en met een warme beker glühwein langs de kant voelt het snel als kerst toch? 

2. Lichtjestocht: Eigenlijk een andere benaming voor een autoritje door de mooist verlichte dorpjes. Zelf verzonnen routes, niet al te ver en niet al te lang. Maar genoeg om de kinderen even in kerstsfeer te helpen. Wil je ze nou helemaal in alle staten brengen? Neem ze mee naar Amsterdam voor het Amsterdam Light Festival, prachtige, lichtgevende kunstwerken, welke te bewonderen zijn langs de straat of langs het water. Kerstsfeer gegarandeerd. En als je dan toch in Amsterdam bent, wandel dan meteen even langs de kerst etalages van de Bijenkorf. 

1. Het Spoorwegmuseum, Utrecht: En wat baal ik dat het dicht is en dat mijn reservering is komen te vervallen. In de kerstvakantie wordt Het Spoorwegmuseum omgetoverd tot een kerst/ winter paradijs. Compleet met schaatsbaan, vuurkorven en heel veel kerstbomen. Er staan verschillende foodtrucks met winterlekkers als Snert en Glühwein en voor de kinderen zijn er extra activiteiten. Een uitje waar wij als familie weken naar uit kijken…… keken dus…. Snik 

All I want for Christmas, is youououououou

En dan mijn laatste top 3, mijn favoriete meeblér liedjes. En dit was een lastige hoor. Want het zijn er zoveel en ik vind ze (bijna) allemaal leuk. Vanaf het moment dat Sky Radio de online Christmas Station start, zit ik stiekem al mee te schreeuwen met Mariah. Als een paar weken later het radio station omgedoopt wordt, ga ik helemaal los. En stiekem huil ik van binnen, omdat ik maandag weer aan de top 40 ellende moet. Nou komt ie, mijn favoriete hits

Top 3 - Kerst Hits

3.  Dana – It’s gonna be a cold cold Christmas; Ja ik weet het, verschrikkelijk. Maar wat zingt dit nummer heerlijk weg. Zo zoet, je glazuur valt van je tanden en dan de beelden erbij, eigenlijk gewoon hillarisch. Maar daar dachten ze in 1975 waarschijnlijk anders over.

2. Andy Williams – It’s the most wonderful time of the year; Blij, blijer, blijst! En ook oud, ouder, oudst. Want nummer komt uit 1963. Maar serieus mensen, kerstiger kan toch niet?

1. Paul McCartney- Once upon a long ago: Al heel erg lang mijn nummer 1. Waarom? Ik kan maar een reden bedenken: Jeugdsentiment! Ja ik vind het nog steeds een heel mooi nummer en ja, de video vind ik nog steeds zoooo lief. Maar eigenlijk haalt het het natuurlijk niet bij We all stand together. Misschien komt het omdat ik dit liedje maar een keer in de week op de radio hoor en niet, zoals Last Christmas, een keer per uur. Hoe dan ook, mijn favoriet.

En nu besef ik mij heel goed dat al deze nummers supertruttig en oubollig zijn en ja, ik voel me nu echt bejaard. Dus nog een jeugdig bonus nummertje, voor de niet-bejaarden onder ons: Ed Sheeran en Elton John – Merry Christmas. Klinkt heerlijk klassiek en oubollig, maar is toch echt 2021. Daar moeten jullie het maar mee doen. Geen idee waar ik het over heb? Geniet van de video linkjes 😉

Merry(ish) Christmas

Dit waren mijn top 3’s. Even voor de duidelijkheid, ik ben geen expert, op geen van bovenstaande gebieden en dit is dus uitsluitend mijn bescheiden mening. Hopelijk halen jullie hier iets van inspiratie uit (verwacht van niet) en anders was het in ieder geval iets van leesvermaak tijdens deze zoveelste, ellendige, lockdown. 

Ik zeg Proost! Op hele fijne kerstdagen, vol klein geluk en mooiste momenten.

Namens mij, mijn vent en de etters. MERRY CHRISTMAS!!!

Bianca Maas

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.