Left Shop nog even verder
Besteloverzicht

Je mandje is leeg :(

Wat je ook vast leuk vindt
€595 €895
Inpaktips van een pro

Inpaktips van een pro

Hou jij van mooi ingepakte cadeaus, maar lukt het je maar niet om je cadeaus fatsoenlijk in te pakken? Ik deel graag een paar simpele, maar effectieve tips & tricks met jou. Zo hoef jij je niet meer te schamen, wanneer je met je cadeau aan komt zetten én ontdek je hoe leuk inpakken eigenlijk is!

Tip 1: Goed gereedschap is het halve werk

Koop alsjeblieft een fatsoenlijke papierschaar en goed plakband. Nee de schaar hoeft geen €20 te kosten, dit kan ook een schaar van €2 van Action zijn. Maar hou deze schaar apart en gebruik hem echt alleen voor papier. Je schaar blijft zo langer scherp en schoon en dat werkt zoveel fijner. De plakband die ik het meest gebruik is Scotch Magic tape. Dit tape heeft een paar grote voordelen: je ziet het bijna niet op de meeste cadeaupapier soorten en je kunt het makkelijk verwijderen wanneer je een fout maakt, zonder strepen, scheuren of lijmresten. Heb je veel hoogglanzend cadeaupapier? Kies dan voor een glanzende tape, als Scotch Transparant. Het matte van de  Cleartape is daarop juist extra zichtbaar.

 

 

Tip 2: Less is more and more is less

Huh? Ja! Nou kijk, wij Nederlanders doen natuurlijk graag zuinig met onze mooie papiertjes. Logisch. Maar wanneer je je papier te zuinig afknipt en je bij het inpakken ontdekt dat je tekort komt, wat doe je dan met dat stuk papier? Tijdens mijn workshops is het nummer één antwoord toch wel: weggooien! Zonde! Knip daarom altijd net iets ruimer. En nu denk je: maar er staat less is more? Ook dat is waar, want wanneer je eenmaal bij het dichtvouwen van de zijkanten aankomt en je hebt daar teveel papier, dan zorgt dit overschot ervoor dat je de zijkanten niet meer netjes en strak weg kunt vouwen. Voordat je gaat vouwen is het daarom altijd zaak om teveel papier weg te knippen. Hierbij is een half maantje uit de onderkant genoeg (zie foto), dit zorgt ervoor dat je geen extra bulk hebt in de vouw. En dat je de zijkanten dus superstrak kunt omvouwen.

 

Tip 3: Strak, strakker, strakst

Trek, duw, vouw het papier zo strak mogelijk om het cadeau heen. Uiteraard hou je hierbij wel rekening met het cadeau, bij boeken kan te hard trekken bijvoorbeeld zorgen voor scheurtjes in de hoeken. En je houdt rekening met het papier, gebruik je Action papier van €0,39 dan raad ik je niet aan hier überhaupt aan te trekken. Ik kan je garanderen dat het het niet overleefd, maar daarover straks meer.

Tip 4: Laat het papier het werk doen

Pak je iets in dat niet rechttoe rechtaan is? Probeer het papier dan niet om het cadeau heen te forceren. In plaats daarvan kun je beter het cadeau op het papier leggen en stuk voor stuk bekijken hoe het papier er het beste omheen vouwt. Andere manieren zijn: een cadeauzakje maken, een snoepvorm maken of de zeepjes methode voor ronde vormen. Huh? Wat? Deze en vele andere manieren kun je leren tijdens een Bi Happy Workshop. En ja, ook hier kom ik op terug. 😊 Geen geduld, geen zin in workshops of te lui om moeilijk te doen? Stop het cadeau in een doos en pak het dan in.

 

 

 

Tip 5: Je hebt papier én papier

Ja echt! En tuurlijk, ook de Hema en de Action hebben fantastische printjes, kleurtjes en soorten. Maar voor echt goed vlees ga je toch naar de slager en niet naar de supermarkt? Er zit gigantisch verschil in kwaliteit tussen de verschillende prijsklassen inpakpapier. En nu denk je misschien; maakt het uit, het wordt toch uit elkaar gescheurd. Als je hier echt van overtuigd was, dan zat je waarschijnlijk dit blog niet te lezen. Want de manier van verpakken is voor de beleving van ontvangen nét zo belangrijk als het cadeau zelf. Met andere woorden, de verpakking kan een cadeau maken of breken. Geloof je me niet? Verpak een mooi cadeau maar eens in een half gescheurde oude krant en kijk naar de reactie van de ontvanger. Maar andersom net zo goed. Pak jij het goedkoopste flutcadeau mooi in, dan oogt het zoveel duurder en mooier. Het gaat allemaal om de beleving. Gelukkig vind je bij Bi Happy een ruim assortiment aan de mooiste inpaksets, cadeaupapier, stickers en labels. Alles om van jouw (flut)cadeau een waar feestje te maken. Superhandig zijn de complete inpaksets, alles dat jij nodig hebt om van jouw cadeau echt een feestje te maken. Inclusief luxe cadeaupapier, stickers, zakjes, lint, (mini)kaartjes en leuke extraatjes, alles past bij elkaar en alles geheel Bi Happy stijl dus uniek. Je vindt de inpaksets hier

Tip 6: Wees creatief

Er is zoveel mogelijk, maak er gebruik van! Met een extra vouwtje, bijzonder kleurgebruik of mooie decoraties. Alles kan, alles mag. Dat is het allerleukste aan inpakken. Je kunt er helemaal op los gaan. Geen inspiratie? Volg Bi Happy Creations op Instagram, ik deel hier superveel van mijn inpakcreaties, filmpjes, tips en acties. Helemaal niets meer missen? Schrijf je dan nu in voor de Bi Happy News Flash. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte én heb je toegang tot speciale ledenkortingen en winacties.

 

Tip 7: Het kan nog leuker!

Boek een workshop Inpakken als een Pro, bij Bi Happy Creations, een workshop waar je gegarandeerd de rest van je leven plezier van gaat hebben. Ik leer je alles van een goede basis tot de leukste vouwtechnieken. Heb jij speciale verzoeknummers? Laat het weten. Iedere deelnemer ontvangt een gave goodie bag aan het einde van de workshop. En het leukste? Je hoeft er de deur niet voor uit! Ik kom, bepakt en bezakt met alle gereedschappen en de allerleukste materialen ,  naar jou toe.

Als een soort Tupperware party, maar dan zonder Tupperware….. en leuk 😊 Het kan al vanaf 4 personen (minder in overleg) en overal in Nederland. Meer weten? Klik hier of stuur me een berichtje. Leuk om iets nieuws te leren, maar natuurlijk ook een tof idee voor een babyshower, verjaardagsuitje of bijvoorbeeld een moederdag verrassing.

Zie ik jou snel?

Liefs, 

Bianca

 

Bianca Maas

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.