Left Shop nog even verder
Besteloverzicht

Je mandje is leeg :(

Wat je ook vast leuk vindt
€595 €895
5 Redenen om voor altijd single te blijven*

5 Redenen om voor altijd single te blijven*

(en waarom ik het toch niet ben)

Word jij er ook niet moe van? Dat Valentijnsgeleuter? Dat zoetsappige geklets over rozen, gedichten, chocola (ok, nee chocola is leven) en kaarten.  Zo leuk is de liefde vaak niet hoor. En aangezien er nog altijd 1,23 miljoen vrouwen als (happy) single door het leven gaan in Nederland, lijkt me toch dat in deze maand die groep vrouwen ook iets te zeggen heeft. Want nee, niet al deze vrouwen liggen op 14 februari bij de brievenbus. Sterker nog, een groot deel van deze vrouwen zal het aan hun reet roesten of er wel of niet een man (of vrouw) aandient. Zij hebben, ook zonder relatie, een volwaardig bestaan, vervelen zich geen moment en genieten van al het moois hun leven te bieden heeft. Ik kan het weten, ik was ooit zo een vrouw. En soms…. Soms verlang ik heel eventjes terug naar mijn tijd als happy single (dan wel pré etters natuurlijk). En wel om de volgende redenen:

1. FREEEEDOOOOMMMM

Thuiskomen wanneer je wilt, eten hoe laat je wilt én wat je wilt, doen! Filmpje kijken om 9 uur ’s morgens? Top! Voor de 100ste keer Sound of Music kijken, al meeblerend en meepratend? Prima. Geen vragen, geen pissige appjes als je om 4 uur ’s nachts ergens dronken op een bar staat te dansen. Geen: Waar is het vlees? Als je met de grootste zorg je Hello Fresh vegetarische maaltijd hebt bereid. Over die maaltijd gesproken, ook geen: kan hier sambal op? Of : alweer pasta? Geen discussies over welke film je gaat kijken, discussies die vaak langer duren dan de film zelf. Nu ken ik vrouwen die het heel moeilijk vinden om alleen te zijn….. ik ben niet zo een vrouw! Dit gevoel van vrijheid, van doen waar en wanneer ik er zin in heb, dat mis ik soms best een beetje.

2. Ze snappen het niet, echt niet.

Wat niet? Ons niet! Er zijn zoveel discussies die echt niet de moeite zijn om te voeren, gewoon omdat het is alsof je tegen een muur praat. Ze zeggen niet voor niets dat mannen van een andere planeet komen. Een paar dingen die mannen niet snappen: hoe je een vaatwasser op een logische manier inruimt,  waarom sokken iedere dag in de was moeten, waarom een meubelstuk bij het interieur moet passen én de kussentjes op de bank ook….. om maar te zwijgen over waarom je überhaupt geld aan je interieur wilt uitgeven, want kom op: de bank zit toch prima (zolang je bij die ene hoek wegblijft). En dan mijn favoriet, waarom moeten cadeaus ingepakt worden? Het wordt toch weer opengescheurd.

 

3. Lekker veeeeeeeel kussentjes

Altijd al die oudroze fluwelen bank willen hebben? Dan koop je die! Samen met de 20 kleine, nutteloze, stofhappende maar oh zo leuke kussentjes voor erop. Niemand die in de aanval gaat, want roze, want meisjes, want onhandig en irritant. Alleen jij, jouw roze bank en jouw kussentjes. En als je dan toch bezig bent? Die muur daar naast de deur? Die zou er fantastisch uitzien in poederroze en een paar koraalroze vazen ervoor. Want, waarom niet? Who’s stopping you? Zie, mannen hebben dat niet, dat idee dat het huis ook gezelligheid moet uitstralen. Nee, het moet praktisch zijn. Met een bank waar je op kunt hangen, een salontafel waar je genoeg chips op kwijt kan en kasten waar je met gemak de hele Gall en Gall in kwijt zou kunnen. Welke kleur er op de muur zit en of het lichtplan een fijn effect heeft? Interesseert ze geen bal!

4. Zoveel ruimte!

Tuurlijk, die eerste maanden kun je je niets mooiers voorstellen dan bij jouw droomprins in zijn armen in slaap te vallen. Maar die droomprins dondert na een paar maanden, of als je mazzel hebt, een paar jaar echt wel van zijn witte paard af. En dan? Dan blijkt dat hij geen seconde stilligt in bed. Iedere nacht een Olympische sport maken van dekbedje trekken, om maar een beetje warm te blijven. En als je dan bedacht hebt dat je misschien toch beter tegen hem aan kunt kruipen om warm te blijven, midden in de nacht badend in het zweet wakker worden van zijn gesnurk. Want eigenlijk lag er gewoon een straalkachel naast je. Dus singles, geniet van al die ruimte in bed en koop een elektrische deken, die ligt tenminste stil.

5. Geen verplichtingen

Geen schoonfamilie, waar je verplicht iedere zaterdag moet wegkwijnen bij een kop filterkoffie. Geen avonden verplicht voetbal kijken, terwijl je eigenlijk even lekker wilt Netflixen. Geen rare vrienden, die te lang blijven hangen en jouw onschuldige vent dronken voeren op de meest ongelukkige momenten. Alleen jouw eigen (waarschijnlijk nog vervelendere) familie, hele avonden wegkwijnen bij alle romcoms op With Love en alleen jouw eigen, leipe vrienden, die jou (iets minder onschuldige) zelf dronken voeren. Klinkt veel fijner, toch?

           

En nu je dit leest, denk je natuurlijk: Bianca is de eeuwige single en totaal niet geïnteresseerd in het mannelijke geslacht….. Fout! Ik ben inmiddels al 15 jaar samen met mijn Flipje en heb maar liefst twee kleine mannen gebaard, mannenleed genoeg hier dus.

Maar waar baseer ik dit dan allemaal op? Op Flipje! En ja, op de mannen van de meeste van mijn vriendinnen, collega’s en bekenden. Want eerlijk waar, we klagen allemaal over hetzelfde. En ja, we hebben allemaal al tig keer geschreeuwd dat we non gaan worden.

Waarom ben ik nog geen non?

Nou ik zou ten eerste nooit aangenomen worden. Maar ten tweede: ze zijn ook best heel leuk, die mannen. Ondanks alle ergernissen, ongemakken, irritaties en rare gewoontes kan ik gewoon nog steeds heel erg met Flipje lachen, hebben we het supergezellig samen en genieten we stiekem van dit saaie burgerlijke bestaan. Dus ja, ik verlang soms best een beetje terug naar mijn vrije levendje. Maar met zoveel liefde in één huis, ben ik dat dan weer snel vergeten. Daarbij….. mijn schoonfamilie woont in Servië en Flip ligt ieder avond om 8 uur in bed, omdat hij om 3 uur op moet. Dus een deel van mijn vrijheid heb ik stiekem nog.

De boodschap?

Never settle for less! Geniet van je single bestaan, maak er de mooiste tijd van je leven van. Als de tijd daar is kom je hem tegen. Maar laat het dan wel de echte zijn. Niet de man die toevallig in de buurt is als jij klaar bent om te settelen. Niet de man waarvan je eigenlijk weet dat je niet oud met hem wilt worden, maar hé hij is tenminste serieus. Word verliefd, leer elkaar kennen, neem het stap voor stap. Geef al die heerlijke vrijheden niet op voordat je zeker weet dat dit hem wel eens zou kunnen zijn. En nee, helemaal zeker weten doe je het nooit. Maar vaak weten we, diep van binnen, wel wanneer het hem zeker weten niet wordt.

En heb je hem gevonden? Die man, waarvan je denkt: dit kan hem zijn?! En wil je het hem stiekem wel laten weten? Dan is Valentijnsdag natuurlijk het moment bij uitstek om hem op subtiele wijze op de hoogte te brengen. Bijvoorbeeld met een van deze hilarische kaarten.

En ga je toch liever nog even door met je heerlijke single leventje? Denk dan ook eens aan je lieve vriendinnen! Valentijnsdag draait tenslotte om liefde, en wie houdt er nou meer van je dan jouw bestie? Zet haar in het zonnetje, doormiddel van een van deze lieve kaarten.

Iemand net iets meer in het zonnetje zetten? Op de website vind je tal van leuke cadeautjes en inpaksets, bijvoorbeeld onder het kopje Valentijn.

 

KORTING ÉN KADOOTJES!

En tot 14 februari ontvang je nog altijd 14% korting op alles * én een liefdevol cadeau, met de volgende code:

happlifyswap

*niet geldig op workshops

Happy Valentines and even happier giving!

*Ja ik weet het, er zijn mannen die totaal niet in dit plaatje passen. Er zijn mannen die wel weten hoe de wasmachine werkt en netjes aan hun eigen kant van het bed slapen. En ja ik weet ook dat er heel veel vrouwen zijn die een hekel hebben aan roze én zelf nog gekker zijn dan de mannelijke vrienden van hun partner. Dit blog is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit mijn eigen leven én dat van vrouwen uit mijn omgeving.... maar bovenal: neem het vooral niet té serieus! 🤪

Liefs, 

Bianca

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.