Left Shop nog even verder
Besteloverzicht

Je mandje is leeg :(

Wat je ook vast leuk vindt
€595 €895
Inpakken als een baas

Inpakken als een baas

Ok, de meningen over het nut van het leuk inpakken van cadeautjes zijn verdeeld. De een vindt een mooi verpakt cadeau zonde om uit te pakken en een genot om naar te kijken. Anderen vinden het, en ik citeer letterlijk: zonde van je tijd! Zo heb ik mijn oom een prachtig ingepakt kadoosje cadeau gedaan en kreeg ik te horen: “waarom heb je het nou allemaal in lopen pakken? Zonde van je papier, ik pak het toch weer uit”

En een andere ‘favoriet’, ontzettend je best doen om een cadeau zo mooi mogelijk in te pakken, het vol trots te schenken en dan zien hoe de ontvanger het papier, zonder op of omkijken, eraf scheurt, om het ergens in een hoek te kwakken en door te kletsen of er niets is gebeurd. Even voor de duidelijkheid, dat raakt me tot het diepste van mijn ziel (ja vreselijk overdramatisch, ik weet het). Maar serieus, wanneer dat gebeurd wil ik mensen slaan. Want voor mij voelt het alsof ik jou een van Gogh cadeau doe en jij het aan stukken ritst. Ik vraag me dan serieus af, zie je niet dat iemand daar haar stinkende best voor heeft gedaan? Of vind je het misschien heel lelijk?  Of, en ik vrees dat dit de meest voorkomende is, interesseert het je gewoon geen reet? Prima, volgende keer in een oude krant dan maar. Scheelt weer.  En mocht je denken: yeah right! Zie hier het resultaat.

Gelukkig vallen de meeste ontvangers onder de categorie: zonde om open te maken. You’re my people! Want wat is het heerlijk om iets moois te maken en cadeau te doen en dat iemand daar dan ook oprecht net zo blij van wordt als ik. Want het is echt een onderdeel van het cadeau. Het gaat veel verder dan alleen een papiertje met een strikje. Bij ieder cadeau dat ik inpak denk ik na, over de ontvanger, het cadeau dat verpakt wordt, kleurenkeuzes en combinaties die gemaakt kunnen worden. En dan zijn er natuurlijk nog ontelbaar veel technieken om een cadeau in te pakken. Van vele manieren van vouwen, strikken en knopen tot zelfgemaakt cadeauzakjes. Want voor werkelijk iedere vorm en iedere grootte is een mooie oplossing te bedenken. Zo heb ik een aantal maanden geleden zelfs een kinderfiets feestelijk mogen verpakken (met frisse tegenzin en onder dwang van mijn lieve nicht).

Er zijn inmiddels al meerdere wetenschappelijke onderzoeken aan gewijd en het is bewezen: de verpakking van een cadeau is minstens even belangrijk als het cadeau zelf. En ergens ook logisch, want stel je voor dat je je cadeaus altijd maar zo in je handen geduwd krijgt?! Dat neemt toch alle voorpret we?! Daar gaat de spanningsopbouw en de voorpret.

En geloof me, ik heb zelf een aantal van deze hoogstandjes mogen ontvangen.

 

Bij deze mijn top 3 (of zal ik zeggen mijn -3) van dit jaar:

3. Geld, gewoon zo, in mijn hand…. Op mijn verjaardag.

2. Een zak pepernoten (wel mijn favoriet, caramel zeezout), met hierop een giftcard geplakt…. Met duct tape!

1. Tony Chocolonely repen, verpakt in, jawel, een pak Pampers.  Op moederdag!

En nee ik ben niet ondankbaar, ik was juist heel blij met de cadeaus op zich. Maar het moment suprême gaat toch wel verloren wanneer je Pampers of duct tape ziet. En het is zo simpel. Je hoeft geen 100 rollen met verschillende printjes inpakpapier te hebben. Sterker nog, zelfs met effen knutselpapier kom je al een eind. Het gaat om de moeite. Het gaat om het gevoel dat je weet dat iemand er over heeft nagedacht. Het gaat om de spanningsopbouw, wanneer je een cadeau ontvangt en  stukje bij beetje erachter komt wat er verstopt zit. En hoe mooier het cadeau is verpakt, hoe meer het bijdraagt aan de totale ervaring. Sterker nog, zelfs het goedkoopste frutseltje kun je,  door een stijlvolle verpakking, de meest luxe uitstraling geven.

Hoe? Dat laat ik je graag zien in de Bi Happy Sinterkerst Inpakworkshops. Tijdens een gezellige avond in het prachtige Westzaan, laat ik jou van A tot Z zien hoe je de meeste cadeaus stijlvol en op unieke wijze kunt inpakken. We oefenen samen en je pakt meteen je eigen cadeaus prachtig in. Aan het einde van de workshop ben je een geweldige vaardigheid rijker. en vaardigheid waar je niet alleen deze feestdagen, maar de rest van je leven, plezier van hebt. En dat niet alleen, je ontvangt ook nog eens een geweldige Bi Happy goodiebag, vol met leuks waar je het hele jaar door plezier van hebt.

Meer weten en/ of reserveren? Klik hier! Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang.

Zie ik jou in Westzaan?

Groetjes

Bianca

 

 

 

 

Bianca Maas

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.